• Magyar
  • English

Miért béreljünk takarítógépet?

Kezdőlap > Kölcsönzés > Miért béreljünk takarítógépet?

Biztosan sokan feltettük már magunknak a következő egyszerű kérdést: Fontos-e a rendszeres szőnyegtisztítás és miért béreljünk hozzá takarítógépet? Takarítás előtt általában azt gondoljuk, hogy egyedül is meg tudunk birkózni ezzel a könnyűnek tűnő feladattal. De a munka közben rájövünk, hogy jobb, ha segítséget veszünk igénybe például egy professzionális takarítógép kölcsönzésével. Hogyan és hol érdemes elkezdeni? Ehhez nyújtunk most egy kis segítséget, útmutatást. Kezdjük a legelején, induljunk el onnan, hogy mi a szőnyeg, honnan ered?

Szőnyegnek nevezzük azt a szövetet, amellyel a padlót és a lakásban levő falakat fedjük le. Készülhet fonható, köthető, csomózható anyagból. Napjainkban közkedveltek a textilszőnyegek.

A szőnyegkészítés egy régen kialakult ősi mesterség. Az ókori rómaiakról és a görögökről szóló feljegyzésekben megtalálható, hogy ők is használták. A középkorban terjedt el és gyorsan a lakberendezés nélkülözhetetlen részévé vált. Sokan elképzelni sem tudnánk otthonunkat szőnyegek nélkül. Kezdetekben a praktikusság miatt vásárolták, később vált dekorációs, díszítő eszközzé.

A takarítás elengedhetetlen tevékenység, függetlenül attól, hogy otthonunk kicsi vagy nagy, lakásban vagy házban élünk. Otthonunk tisztasága javít a közérzetünkön, kellemes érzés egy jó illatú, rendezett környezetbe hazatérni. Mindenki rendelkezik saját módszerekkel, kialakított egy rendszert a tisztításra. Mindig érdemes előre megtervezni a munkafolyamatot, mert így gyorsabban és hatékonyabban tudunk haladni. Környezetünk tisztán tartása nagy erőfeszítést igényel, de ha rendszeresen végezzük időt spórolhatunk meg.

Kisebb szőnyegek tisztítása kellő odafigyelés mellett házilag is eredményes lehet. A kereskedelemben sokféle tisztítószer közül válogathatunk. Léteznek folyékony szerek, sampon készítmények, külön folttisztításra alkalmas termékek, szőnyegtisztító porok. Hatalmas a választék, nehéz eligazodni a sok termék között. Célszerű alaposan tájékozódni, hogy megelőzzük az anyag hullámosodását és a szövetek roncsolódását. Olvassuk el a termékek leírását, olvassunk utána, előzzük meg a kellemetlenségeket. A tisztítás előtt először alaposan ki kell porszívózni a szőnyeget, majd utána a foltokat vegyük kezelésbe. Amint ezzel elkészültünk jöhet az alapos tisztítás.

Miért béreljünk takarítógépet? Minél tovább szeretnénk gyönyörködni a szőnyegjeinkben, annál fontosabb, hogy milyen szőnyegtisztító szolgáltatásokat veszünk igénybe. A piacon több cég is kínál hatékony és megfizethető szőnyegtisztítási módszereket. Nem elég, hogy rendszeresen porszívózzuk a szőnyeget, hatalmas mennyiségű szennyeződést, port, állatszőrt, atkát, pollent tartalmazhat még így is. Talán a legnagyobb levegőszűrőként van jelen az otthonunkban. Egy szakszerű takarítógép segítségével megszabadulhatunk ezektől a szennyeződésektől.

Nézzük meg, hogy milyen előnyökkel jár egy professzionális takarítógép kölcsönzése:
  • Speciális tisztítószereket használnak –olyan anyagokkal dolgoznak, melyek nem roncsolják a szőnyegek rostjait, de ennek ellenére is hatékonyan eltávolítják az összes porszemcsét, különböző foltot.
  • Szakember végzi a munkát vagy előzetesen bemutatja a takarítógép használatát – fontos, hogy milyen technikát alkalmazva tisztítjuk a szőnyeget. A végeredmény ezáltal tiszta és teljesen új kinézet.
  • Rendszeres tisztítás – ajánlott a szőnyegek rendszeres tisztítása. Ne elégedjünk meg azzal, hogy egyszer alaposan kitisztítottuk, csak a rendszeresség által érhető el, hogy a lakásunk levegője portól és baktériumuktól mentes legyen. Kutatások szerint a beltéri levegő akár kétszer annyi port is tartalmazhat, mint a kinti levegő. Ne éljünk porban!

Ránézésre tisztának tűnhet a szőnyegünk, de ez illúzió, mert sajnos belül, biztosan szükségszerűvé válik egy mélytisztítás. Hajlamosak vagyunk akkor nekiállni az alapos tisztításnak, mikor már szabad szemmel is látjuk, hogy milyen piszkos. Ne halogassuk, álljunk neki még ma!